dimecres, 18 d’octubre del 2017

La tardor

La tardor. Magnífica estació, no trobeu?, ni fred, ni calor. Tot i que aquest últim aspecte ho podríem discutir. Ens queda una setmana i mitja per gaudir de la llum solar fins ben bé al vespre. La magnífica paleta de colors que ens ofereixen els paisatges. A més a més, almenys jo, no tinc al·lèrgia malgrat que pugui caure algun refredat! 

La tardor també els agrada molt als infants. Trepitjar les fulles seques, anar a collir castanyes i bolets, menjar fruits d'aquesta temporada, celebrar la castanyada... 

Us proposo quatre fitxes per fer durant aquests dies:

- Fruites de tardor:

Vaig portar a classe un munt de fruites de la temporada per poder-les conèixer de prop i poder-les degustar. També vam aprofitar per parlar sobre com es diuen els arbres que produeixen aquestes fruites. Una activitat amb una explosió de vocabulari. Va ser molt divertit i llaminer! 

Vam aprofitar per decorar les finestres de les classes. Vam tancar en bosses hermètiques les fruites i les vam enganxar als vidres amb un cartell amb el nom de la fruita. Els noms els vam escriure en plural i vam aprofitar per treballar les normes ortogràfiques del singular-plural. És important aprofitar activitats d'aquest caire per treballar aspectes feixucs com les normes d'ortografia. 

Després de la vivenciació i la manipulació, els infants van elaborar una fitxa. A la classe hi tinc dos nivells: primer i segon de primària. Així que vaig crear dos materials amb diferents nivells de dificultat. Algun infant de primer que necessita reptes més grans, pot fer la de segon i a la inversa. 

Per descarregar amb PDF, fes clic a la imatge.

- Fem panellets

Aquesta setmana tota l'escola s'ha posat mans a la massa, tothom a fer panellets! Des dels més grans fins als més petits, i és que els més grans van anar a les classes d'infantil per ajudar-los. Ja us explicaré més endavant, però cada infant de cicle mitjà-superior, té un fillol. D'aquesta manera, va poder passar la tarda amb ell i ajudar-lo a barrejar bé els ingredients. Aquest divendres celebrem la castanyada i menjarem els nostres panellets i també castanyes 

Els infants de cicle inicial també en vam fer de panellets, més d'un va tenir la temptació de llepar-se els dits mentre preparàvem la recepta. Un cop vam tenir-los tots fets i a punt per ficar-los al forn, vam fer una fitxa per anotar quins ingredients vam fer servir i quins van ser els passos que vam seguir per fer la recepta. Com que ho havíem fet l'hora d'abans, els ha sigut fàcil!

Teniu dues fitxes amb dos nivells de dificultat diferent. Només cal fer un clic a la imatge per tenir-la!



I aquí alguna foto del dia...







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...